Aisapari houkuttelee nuoria pysymään ja palaamaan!

Leikkikenttiä, monitoimikenttiä, liikennepuisto, frisbeegolf-rata ja lukuisia kehittämishankkeita. Siinä Etelä-Pohjanmaan pohjoisimman ryhmän, Leader Aisaparin eväitä, joilla on jo liki parinkymmenen vuoden ajan pidetty lapsiperheet ja nuoret tyytyväisinä laajalla toimialueella.

Frisbeegolfia pelataan samalla periaatteella kuin perinteistä golfia eli tavoitteena on päästä radan alusta loppuun mahdollisimman vähin heitoin. Hoiskon frisbeegolf radasta tehtii 9-väyläinen puistorata.

Aktiivisesti yhdessä!

Leader Aisaparin peruutuspeiliin vilkaisu tuo mieleen yhteistyötahojen merkityksen.

– Perustamisestaan lähtien Aisaparin toiminnan onnistumiseen on vaikuttanut alueen kuntien aktiivinen rooli sekä yksittäisten henkilöiden, kylä- ja yhdistysaktiivien toiminta Aisaparin hyväksi, muistelee yhdistyksen ensimmäisen kehittämisstrategian kirjoittanut toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää.

Hän iloitsee, että toiminnassa on vuosien saatossa onnistuttu luomaan verkosto, joka tuottaa ideoita toteutettavaksi.

– Verkostomainen toiminta tulee tulevaisuudessakin olemaan avain tuloksiin. Sähköisten tietoverkkojen yhteisölliset toimintaympäristöt tuovat alueella olevan tiedon hyödyntämiseen koko ajan uusia mahdollisuuksia. Aisaparin tehtävä on ottaa ne käyttöön jatkossakin, sanoo Niemi-Huhdanpää.

Ajankohtainen pilotti: Maailma kiertää kylillä


Lähes viisi vuotta sitten Alajärven 4H-yhdistyksen käynnistämä nuorten kansainvälisyyshanke Maailma kiertää kylillä tähtäsi koko toiminta-alueen kansainvälisyyden vahvistaminen nuorisotyön ja verkostoitumisen kautta.

– Hankkeen aikana järjestettiin työpajoja, tapahtumia, retkiä ja muun muassa kansainvälinen työleiri yhteistyössä Allianssin kanssa Vimpelin Rantakylällä, kertoo hankkeen koordinaattorina työskennellyt Marita Lepistö. Nykyisessä työssään SPR:n ohjaajana Kauhavan vastaanottokeskuksessa Lepistö on voinut hyödyntää hankkeen aikana syntyneitä verkostoja.

– Kansainvälisyys kiinnostaa nuoria, mutta toiminnan pitää olla ruohonjuuritasolla ja mahdollisimman konkreettista, jotta tuloksia syntyy, tietää Lepistö. Käytännön esimerkkinä hän mainitsee esimerkiksi kokkikurssin tai luontoretken järjestämisen.

– Suvaitsevaisuus, kotikansainvälisyyden edistäminen ja laajapohjainen yhteistyö kuntien nuoriso- ja kulttuuritoimien ja kolmannen sektorin kanssa on perusta, joka mahdollistaa kansainvälisen toiminnan tuomista myös syrjäkylille. Maailma kiertää kylillä -hanke olikin pilotti, jonka toimet kantavat tänään ja tulevaisuudessa.

Hyppää Uhoo road tripille ja näe Leader 20 vuotta Etelä-Pohjanmaalla!

Leader-toiminta täyttää 20 vuotta Suomessa. Valtakunnallinen Leader-viikko järjestetään elo–syyskuun vaihteessa viikolla 35 (29.8.–4.9.2016). Odotettavissa on tapahtumia sekä valtakunnan tasolla että Leader-ryhmissä.

Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmät järjestävät toimialueillaan neljä Uhoo road trip -kiertoajelua. Kiertoajelut toteutetaan Leader-viikolla maanantaista torstaihin, ja ne ovat opastettuja. Kiertoajelujen tarkoituksena on kertoa ja esitellä Leader-toiminnan tuloksia eri kohteissa sekä juhlistaa 20-vuotista Leader-toimintaa Etelä-Pohjanmaalla.

Kiertoajelujen reitit ja aikataulut julkaistaan elokuun puolessa välissä muun muassa Uhoo-uutisissa. Kiertoajelut ovat maksuttomia ja niihin on ennakkoilmoittautuminen.

Tervetuloa kehittämisintoiselle kotiseutukierrokselle!

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *