Aisapari mukana Yritys-Suomi -palvelussa

Työ- ja elinkeinoministeriö uudistaa pk-yrityksille tarjottavia asiantuntijapalveluja.  Tarkoituksena on koota kaikki julkisten yrityspalveluorganisaatioiden palvelut yhden otsikon alle.


Kalevi Hanhimäki toi yrittäjän näkökulmaa Yritys-Suomi -palvelun tiedotustilaisuuteen.

Yritys-Suomessa ovat mukana muun muassa ELY-keskukset,  Finnvera, Kesksintösäätiö, Patentti- ja rekisterihallitus, Tekes, TE-toimistot, Tulli ja Verohallinto sekä useat seudulliset yrityspalvelutoimijat.

Aisapari ry on allekirjoittanut sopimuksen sekä Yritys-Suomi Järviseudun että Yritys-Suomi  Seinäjoen seudun kanssa. Näin Aisapari kattaa toiminta-alueensa myös Yritys-Suomi -palvelun kautta. Yrityssuomi.fi -nettisivuston lisäksi tietoa saa myös Yritys-Suomi puhelinpalvelun ja henkilökohtaisten tapaamisten kautta.

Yritys-Suomi Järviseudun toimijaryhmän puheenjohtajana toimii Punaisen tuvan viinitilan isäntä Jorma Keijonen Alajärven Koskenvarrelta.

Yksi osoite, kaikki tarvittava tieto

Yhteisen sivuston kautta yrittäjä löytää vastaukset yhdestä osoitteesta, oli kysymys sitten yritystoiminnan käynnistämisestä, kasvattamisesta tai kehittämisestä.  Lisäksi määritetään vastuutahot ja neuvonnan sisältö myös kasvu- ja kansainvälistyville yrityksille sekä omistajanvaihdoksiin.

– Sopimus syventää ja laajentaa seudun keskeisten yritys- ja elinkeinotoiminnan palveluorganisaatioiden yhteistyötä. Tavoitteena on tehostaa palveluita poistamalla niiden päällekkäisyyksiä sekä samalla lisätä neuvonta- ja asiantuntijapalveluiden saatavuutta, monipuolisuutta ja laatua, totesi  sopimuskoordinaattori  Ari Loukasmäki Yritys-Suomi Seinäjoen seudun tiedotustilaisuudessa.

Pitkän linjan yrittäjä

Yrittäjän näkökulmaa julkisiin yrityspalveluihin valotti tilaisuudessa Matkailukeskus Hunurinjärven yrittäjä Kalevi Hanhimäki Kauhavan Alahärmästä.

Hanhimäki on rohkea ja ennakkoluuloton mies, joka rakensi kymmenisen vuotta sitten Alahärmän Hunuriin erämaajärven ja on sen jälkeen kasvattanut järven rantamille kymmenen vuoden aikana omintakeisen kelopuusta rakennetun matkailukeskuksen.

Hanhimäki kertoo saaneensana neuvonnassa hyvän avun ELY-keskuksen maaseutuosastolta, ja rahoitusta on tullut useammastakin lähteestä niin rakentamiseen, käynnistämiseen kuin kehittämiseenkin.  Aisapari on rahoittanut alueelle luontopolun.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *