Ajankohtaista Liiverissä keväällä 2014

Vuosi 2014 on Liiverissä vanhan lopettamista ja uuden käynnistämistä. Ohjelmakausi 2007-2013 päättyy ja uusi kausi 2014-2020 alkaa. Tänä vuonna on käynnissä vielä useita päättyvän ohjelmakauden hankkeita, yritystukia ja investointeja. Näiden toimien laadukas toteuttaminen ja tuloksista tiedottaminen ovat alkaneen vuoden tärkeimpiä tehtäviä.

Liiverin vuoteen 2013 mahtui paljon. Uusia ja käynnissä olevia hankkeita ja yritystukia, Kyläkööri-kiertue, strategian päivitys, Leader-teltta Farmari-messuilla…

Samalla kun päätetään vanhaa, tehdään toimia myös uuden ohjelman käynnistämiseksi. Viime vuonna Liiveri jätti maa- ja metsätalousministeriöön ensimmäisen version uudesta kehittämisstrategiastaan vuosille 2014-2020. Strategian nimi on ”Pysyy ja paranoo”. Strategia sai hyvää palautetta ulkopuolisilta arvioijilta ja ministeriöstä. Saadun palautteen pohjalta startegia viimeistellään ja sillä haetaan Leader-ryhmäksi kaudelle 2014-2020 kevään 2014 aikana. Uudet rahat saadaan käyttöön loppuvuodesta tai vuoden 2015 alussa, joten tämä vuosi on hyvää aikaa tehdä suunnitelmia valmiiksi.

Vuoden 2013 näkyvimpiä toimia Liiverissä oli Leader-teltta Farmari-maatalousnäyttelyssä Seinäjoella. Teltassa yleiseen julkisuuteen pääsi noin 40 Leader-tukea saanutta yritystä. Teltta oli maaseutuverkostoyksikön ja kaikkien Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien yhteinen voimannäyte. Tapahtumassa myös testattiin uutta Leader-brändiä, jonka avulla Leader tulee valtakunnallisesti aiempaa tunnistettavammaksi.

Tulevia tapahtumia:

  • Liiverin vuosikokous tiistaina 18.3. klo 18 Pelimannituvalla Jalasjärvellä, osoitteessa Museotie 2. Vuosikokousasioiden lisäksi tilaisuudessa julkistetaan diplomi, joka tänä vuonna myönnetään palvelujen uudistajille.
  • Innovaatioleiri 10.-12.6. Kalliojärvellä. Lähtölaukaus leirille ammutaan 25.3. Framissa. Innovaatio-leiri on uusi tapa kehittää yritysideoita ja paikallista kehittämistä, joka kannattaa kokea! Leirin valmistelutilaisuus on kaikille avoin!

Lisätietoja ja lisää ajankohtaisia tapahtumia löydät Liiverin sivuilta osoitteesta www.liiveri.net. Samoilta sivuilta löydät myös kaavakkeen jolla voit liittyä Liiveriin jäseneksi ja tukea Liiverin toimintaa.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *