Avoimet Kylät 9.6.2018

Kylät ympäri Suomen kutsuvat vierailijoita kesäkuun toisena lauantaina, 9.6.2018.  Tapahtumassa mukana olevat kylät löytyvät Avoimet Kylät -tapahtuman nettisivuilta, johon pääset täältä Avoimet Kylät

Etelä-Pohjanmaalta mukana on ainakin 18 kylää, joissa järjestetään 19 tapahtumaa.

Etelä-Pohjanmaan kylät ja tapahtumat

Voltti, Kauhava:

Tapahtuma: Riuhnaasut: pihamyyntiä ( ei pöytämaksua), kahvia, lättyjä, taimimyyntiä, kirpputoria ja pelimannimusiikkia yms.

Paikka: Härmä-Seuran kotiseututalo

Ruotsala, Kauhava:

Tapahtuma: Ojutjärven uimarannan kevätsiivous

Paikka: Ojutjärvi

Kauhavan Alakylä kyläyhdistys ry., Kauhava:

Tapahtuma: Villalankojen värjäyskurssi luonnonmateriaaleilla. Halutessasi voit tuoda ostospussillisen samaa kasvia, niin kokeillaan, mitä värejä saa kävyistä, nokkosesta, balsamista, lupiinista, kanervasta jne. Villalankamaksu. Tervetuloa kokeilemaan lankojen värjäystä!

Paikka: Kauhavan Alakylän kyläyhdistyksen grillikatos

Könni, Ilmajoki:

Tapahtuma: Kirpputoritapahtuma. Myyntipaikkoja sisällä ja ulkona peräkonttikirppistyyliin. Myyntipaikka kyläseuran jäsenille ilmainen, muille 5€. Kylätalolla myös Harjunmäen-Kiikerin Maaseutunaisten pop up -kahvila sekä kyläseuran nuorisojaoston järjestämää ohjelmaa perheen pienimmille.

Paikka: Könnin kylätalo

Kihniänkylä, Seinäjoki:

Tapahtuma: Kyläpäivä. Monipuolista ohjelmaa lapsille, kuten temppurata, legoilua, haliberni Bella ja lukukoira Elli, Peräseinäjoen monipalvelukirjaston satutuokio ja paikalla myös kaupungin nuorisobussi. Lisäksi käsityönäyttely, saappaanheittokilpailu, musiikkia, jäätelöä ja kahvio. Luova lava lapsille -sirkusleirin päätöstilaisuus ja esitys Hetki taiteilijalle klo 11.

Paikka: Kihniänkylän nuorisoseurantalo Sampola

Hanhikoski, Seinäjoki:

Tapahtuma: Lasten maatalousnäyttelyt. Nähtävillä koneita ja eläimiä sekä monenlaisia puuhapisteitä lapsille. Taskurahaa mukaan buffetostoksia ja talutusratsastusta varten. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Paikka: Hanhikosken pesäpallokenttä

Ylistaron kirkonkylä, Seinäjoki:

Tapahtuma: Patikka- ja luontoretki Kaukolannevan laavulle. Matkalla ja perillä on luontoaiheista tietoa ja kilpailukysymyksiä. Reitin pituus on noin 3,5 km ja laavu sijaitsee reitin puolessa välissä. Makkaranpaistoa.

Paikka: Kaukolannevan laavu

Tapahtuma: Rinta-Kaukolan kotimuseopäivä. Tutustu historialliseen taloon ja talonpoikaisesineistöön eri aikakausilta. Esillä iso koulukirjakokoelma.

Paikka: Rinta-Kaukolan talo

Lapuan Haapakoski, Lapua:

Tapahtuma: Tervetuloa nuorisoseuralle! Lapsille askartelua, ohjattua leikkiä sisällä ja jos sää sallii niin, ulkona. Nuorisoseuran leikekirjat ja valokuvat katseltavina. Kioskissa kahvia ym. myytävänä. Tule tapaamaan muita kyläläisiä iltapäiväkahvin merkeissä.

Paikka: Lapuan Haapakosken nuorisoseura

Kerttuankylä, Evijärvi:

Tapahtuma: Väinöntalon Museolla suosittu pihakirppis klo 10 – 16. Useampi myyjä paikalla. Muorin Puodista löydät lähialueiden taitavien käsityöläisten kauniita ja yksilöllisiä käsityötuotteita sekä tietenkin Laitilan vanhanajan limonaatia, Granholmsin herkullisia fudgeja ja marmelaadeja sekä vanhanajan nekkuja ja paljon muuta mukavaa. Kahviosta jäätelöä, kahvia ja pullaa.

Paikka: Väinöntalon Museo

Kauhajärven Töpinä ry, Lapua:

Tapahtuma:
Valokuvasuunnistus – valokuvasuunnistuksen alkupiste on Rantapuistossa, josta tiedot suunnistukseen saa lettukahvilan aikana. Suunnistuksen tarkoituksena on liikuttaa kaikenikäisiä ympäri järveä, kävellen, pyöräillen ym. liikkuen.

Paikka: Rantapuisto Kauhajärvi

Tainus, Kurikka:

Tapahtuma: Kello 11, kotikirppikset, viitoitettuna kiinteistöillä. Peräkonttikirppis kyläyhdistyksen ladolla kello 12 -17. Ladolla myös kesäkahvio 12 -17  ja huutokauppa kello 13.
Ja kaiken kruunaa kesän ensimmäiset tanssit ladolla kello 20 – 01
Musiikista vastaa Trio Pihlajamäki, sisäänpääsy tansseihin 10 euroa. Kesäkahvila jatkaa illalla, hyvät arpapalkinnot ja makkaraakin paistetaan suolaisen nälkään.
Pukkilan lankakauppa myöskin avoinna klo 10.00 – 15.00

Paikka: Koko kylä ja yhdistyksen lato

Hakojärvi, Alavus (Töysä):

Tapahtuma: Hakojärven kylätalon kesäkahvilan viralliset avajaiset klo 12.00.

Paikka: Hakojärven kylätalon pihapiiri

Sydänmaa, Alavus:

Tapahtuma: Ideointia Mökkiseuran toiminnan kehittämiseksi nuotiopiirissä. Tarjolla makkaraa ja mehua.

Paikka: Mökkiseuran toimintakenttä

Sampsalampi, Alavus:

Tapahtuma: Siikinniemen uudistetun rantalavan Kesän avajaistanssit, joissa esiintyy Tarja Lunnas & Rosso.

Paikka: Siikinniemen rantalava

Salmi, Kuortane:

Tapahtuma: Kesänäyttely USVA galleriassa. Galleriassa myös Salmen Kyläseuran infopiste ja mehutarjoilu.

Paikka: USVA galleria

Mäenpää, Kauhava:

Tapahtuma: Tule kahville Mäenpään kylätalolle lauantaina 9.6. klo 12 – 15 tutustumaan taloon ja kyläseuran toimintaan tai kertomaan toiveita meille. Poikkea juomaan kuppi kuumaa!

Paikka: Mäenpään kylätalo

Lappajärven Länsirannan kyläyhdistys (Karvala), Lappajärvi:

Tapahtuma: Länsirannan laavun patikka

Paikka: Länsirannan kyläyhdistyksen laavu

Luopa, Kurikka:

Tapahtuma: Luovan kyläpäivät. Esillä kylän harrasteajoneuvoja, pomppulinna, Kurikan palokunta.Grillistä makkaraa ja kahviosta kahvia, pullaa, karkkeja ja leipiä ym.
Kylän yrityksiä tapahtumassa mukana.
Illalla vietetään leppoisaa karaokeiltaa, johon kaikki tervetulleita, sisäänpääsymaksu.

Paikka: Luovan nuorisoseura

 

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *