Digikahviloiden suosio yllätti järjestäjät


– Kyllä minä päivittäin tablettitietokonetta plarailen. Luen lehtiä ja muuta. Siinä sitä harjaantuu. Ajanvarauksia en ole tarvinnutkaan, mutta pankkiasiat hoitelen, kertoo digikahvilassa tietoteknisiä taitoja opettelemassa ollut Markku Knuuttila.
– Aluksi on ollut tuttua asiaa, mutta kyllä tässä on uuttakin tullut, Knuuttila jatkaa. 

– Digikahviloiden suosio on yllättänyt, kertoi kahviloita vetävä Pasi Korpimäki. Voltissa järjestetyssä tilaisuudessa osanottajia oli yli 20. Viereisessä huoneessa kokoontui Aijjoos-kerho

Aisaparin Kylille -hanke järjestää digikahviloita erityisesti ikäihmisten tietotekniikan kehittämiseksi yhteistyössä Järvilakeuden kansalaisopiston Ahti-hankkeen ja Aijjoos-toiminnan kanssa Kauhavan, Evijärven ja Lappajärven alueilla. Aluksi kahviloita pidetään 16 kertaa eri puolilla aluetta.

Alajärven ja Vimpelin alueilla yhteistyötä tehdään Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kanssa. Lapualla yhteistyökumppanina on Lapuan kansalaisopisto. Lapualla järjestetään digiviikot eri kylillä yhteistyössä kansalaisopiston Mediapajan ja kirjaston kanssa.

– Digikahviloissa on ollut väkeä yli odotusten. Väkimäärä on todella yllättänyt meidät. Tarve digilaitteiden käytön opetteluun on todella suuri, ja ikäihmisillä on halu oppia. Enimmillään digikahvilassa on ollut 48 osallistujaa. Se on liian paljon, 10 – 15 hengen porukka olisi sopiva. Jatkossa meidän täytyy jollain tavalla pystyä jakamaan porukkaa pienempiin ryhmiin tai apukäsiä on saatava kouluttamiseen lisää, kertoo digikahviloita vetävä Pasi Korpimäki.

Aiempaa osaamista kahviloihin osallistujilla ei tarvitse olla. Opetus tuodaan osallistujien toiveiden tasolle.  Digikahvilassa saa opastusta joko omien laitteiden, älypuhelimien tai tablettien käyttöön tai voi kokeilla paikalle tuotavia kannettavia tietokoneita.

Kahviloissa opetellaan muun muassa sähköistä asiointia sekä sähköpostin ja hakukoneiden käyttöä. Anja Lylyllä on ongelma, hänen nettiyhteytensä ei toimi, koska mokkula on rikkoutunut. Korpimäeltä hän sai neuvoja, miten tilanteessa tulisi menetellä.

– Digikahviloissa olemme aluksi käyneet läpi yhteisiä asioita. Viimeisen tunnin olen käyttänyt siihen, että olen antanut henkilökohtaista opastusta. Koska tarvetta ja kysyntää tällaiselle toiminnalle on niin, jossain muodossa toiminta saa varmasti jatkoa, näiden nyt jo sovittujen digikahvilatapahtumien jälkeen, lupailee Korpimäki.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *