Leader-ryhmät tekevät tulosta – yli miljoonaa euroa lisää rahaa paikallisille yrityksille ja hankkeille

Eteläpohjalaiset Leader-ryhmät ylsivät parhaiten työssään menestyneiden Leader-ryhmien joukkoon Maa- ja metsätalousministeriön arvioinnissa. Erinomainen sijoitus poiki yli miljoonan euron lisärahoituksen paikalliseen kehittämiseen.

– Hyvältä tuntuu! Potti tullaan käyttämään lyhentämättömänä paikallisten yrittäjien ja hankkeiden hyväksi Etelä-Pohjanmaalla, kertoo Liiverin toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki.

Valtakunnallisissa vertailuissa Etelä-Pohjanmaa on pärjännyt ennenkin. Vuonna 2013 ministeriö palkitsi alueen Leader-ryhmät hyvästä työstä myöntämällä paikalliseen kehittämiseen ennätysmäärän rahaa. Nyt 30 miljoonan euron rahapotti kasvoi entisestään.

Rahoituksesta on käytetty kolmannes, ja sillä on muun muassa vauhditettu 150 yrityksen liiketoimintaa sekä toteutettu 400 hankeideaa. Rahalla ei tueta toimintaa, vaan sillä mahdollistetaan uudet avaukset sekä paikallisten yritysten kasvuhalut.

– Toteutuneista ideoista hyötyy koko alue, ja lisärahoituksen ansiosta kehittämisaktiivisuus pysyy vähintään nykyisellä tasolla, iloitsee Suupohjan toiminnanjohtaja Paavo Mattila.

Leader-ryhmät ovat paikallisia kehittämisyhdistyksiä, joita on Etelä-Pohjanmaalla neljä eli Leader Aisapari, Kuudestaan, Liiveri ja Suupohja. Koko Suomessa Leader-ryhmiä on 54 ja Euroopassa yli 2 000. Toiminta perustuu siihen, että paikalliset ihmiset tietävät itse parhaiten, miten omaa kotiseutua tulisi kehittää. Jos idea lisää alueen vetovoimaa, Leader-ryhmä auttaa eteenpäin kehittämistarpeiden kanssa ja parhaillaan myös tarjoaa rahoituksen.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *