Elämää ja elokuvaa

Alajärven Luoma-aholla järjestettiin tänä syksynä ensimmäinen valtakunnallinen kyläelokuvafestivaali. Kylällä on omiakin perinteitä elokuvan teosta, ja valtakunnallisesta festivaalista on tarkoitus rakentaa jatkuva tapahtuma. Ensi syksyn festivaali on myös osa Aisaparin juhlavuotta.

Finalistit palkittin festivaalilla ja kaikille elokuvan lähettäneille postitettiin kunniakirja raadin kommenttien kera.

Festivaaliin liittyvään kyläelokuvakilpailuun saatiin viime syksynä 26 elokuvaa eri puolilta Suomea. Voiton kilpailussa vei Eskolan kyläyhdistys Kannuksesta elokuvalla Lykky putos. Katso Lykky putos -traileri. Finalisteina palkittiin lisäksi Harri J. Rannan elokuva Mutalan raitilla, Rannankylän kyläyhdistyksen elokuva Rannalle rakennettu, torniolainen dokumentti Jako sekä Tiistenjoen Komiat traktorit -tiimin Komia kyläksi, pieni pitäjäksi.

Vuoden kyläelokuva -palkinnon suunnitteli kuvataiteilija Elina Försti. Palkinnon valmisti Al-Men Oy ja pinnoitti Mäkelä Alu Oy:n anodisointi.

Kilpailun anti osoitti sen, että Suomessa osataan tehdä laadukasta dokumenttia ja fiktiivistä tarinankerrontaa elokuvan muodossa niin ammattimaisesti kuin harrastelijavoiminkin. Elokuvissa on tavoitettu kylissä ja maaseudulla asumisen syvin olemus eri-ikäisten ihmisten silmin ja monipuolisesti kuvallisia keinoja hyödyntäen.

Festivaalin ja kyläelokuvakilpailun järjestelyissä olivat Luoma-ahon kyläyhdistyksen tukena Alajärven kaupungin kulttuuritoimi, Kulttuurihautomo ja Kulttuuriaurinko -hankkeet sekä Aisapari ry. Jatkossa on merkittävä yhteistyökumppani myös vastikään aloittanut Elokuvakaupunki-hanke. Hankkeesta lisää kotisivulla elokuvakaupunki.fi

Elokuvaohjaaja Markku Pölönen on lupautunut myös ensi vuoden kilpailun suojelijaksi. Elokuvien palautusaika on 15.9.2014 saakka ja festivaalipäivä on lauantai 25.10. Lisäohjeita elokuvakisaan löytyy tapahtuman kotisivulta www.kylaelokuva.fi

Aisaparin 15-vuotisjuhlavuoden muista tempauksista tulee lisää tietoa vuodenvaihteen jälkeen, mutta tässä jo alustava runko: Juhlavuosikalenteri 2014. Lisäksi käynnistetään koko alueen yhteinen tapahtuma- ja ajankohtaissivusto INTOlinkki.fi.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *