Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmät ottavat kantaa pientuottajien puolesta

Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmät jakavat maakunnan pientuottajien huolen tulevan kesän Farmari-maatalousnäyttelyn ruokahuollon järjestelystä, joka sulkee pois pientuottajien mahdollisuuden myydä ruoka-annoksia tapahtuman aikana.


Vuonna 2013 Leader-ryhmät olivat mukana Seinäjoen Farmarissa 900 neliön Leader-teltalla, jossa yli 40 maaseudun pienyrittäjää myivät tuotteitaan.

– Olemme sitoutuneet kehittämisstrategioissamme erityisesti maaseudun pienyrittäjyyden tukemiseen, tuottajien myyntimahdollisuuksien parantamiseen ja kuluttajien tietoisuuden edistämiseen lähiruoan suhteen. Valtakunnallinen suurtapahtuma omassa maakunnassa olisi mitä parhain näytön paikka pienillä markkinointibudjeteilla toimiville yrityksille, toteavat toiminnanjohtajat Mervi Niemi-Huhdanpää, Paula Erkkilä, Sinikka Koivumäki ja Paavo Mattila.

He uskovat, että alueen tuottajat ovat valmiita myös uusiin yhteistyökuvioihin tapahtumissa. Ekologinen valinta lähiruoan käyttämisestä parantaa tapahtumaan osallistuvien kävijäkokemusta.

– Pientuottajien ruoan kysyntä eri tapahtumissa on kokemuksemme mukaan jatkuvasti kasvussa ja joskus se voi olla myynnin lisäksi ponnahduslauta kaupan hyllylle ja myös median kautta suuren yleisön tietoisuuteen, toiminnanjohtajat toteavat.

LISÄTIETOJA:

Mervi Niemi-Huhdanpää, puh. 0500 765 871
Paula Erkkilä, puh. 040 507 6104
Sinikka Koivumäki, puh. 040 513 1824
Paavo Mattila, puh. 0400 423 401

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *