Innovaatioleiri haastaa näkemään lähelle

Isossakyrössä ideoidaan urakalla uutta yritystoimintaa ja hankkeita 10.-12.6.2014, kun Kalliojärvelle pystytetään innovaatioleiri. Innovaatioleiri on uudenlainen toimintatapa, jossa kokoonnutaan kolmen päivän ajaksi etukäteen valittujen, haasteitakin sisältävien idearaakileiden pariin ja synnytetään niistä jotain uutta. Ideat leirille valitaan keväällä järjestettävän ideakilpailun kautta.


Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan yhteisen leirin teemana on Näe lähelle, ja katse käännetään omaan seutuun ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Innovaatioleirillä mietitään, miten saadaan synnytettyä uutta liiketoimintaa ja sen myötä myös työpaikkoja omalle alueelle. Mahdollisuuksia tähän tarjoavat muun muassa lähiruoka, lähienergia, lähipalvelut ja lähirehut sekä logistiikka. Leirille kootaan alueen kehittäjiä, ideoita ja asiantuntijoita.

– Innovaatioleirin avulla nostetaan aluetalouden ja omien resurssien käyttöä esiin. Näin pyritään siihen, että ihmiset ymmärtävät alueensa resurssit, niistä saatavat työpaikat ja näin vähennetään alueelta ulosmeneviä rahavirtoja, kertoo Sedun aikuiskoulutuspäällikkö Tarmo Vuorenmaa.

Sedu on leirin vastuujärjestäjä, ja mukana ovat myös Leader-ryhmät Aisapari, Kuudestaan, Liiveri, Suupohjan kehittämisyhdistys ja YHYRES, Vaasan yliopiston Levón-instituutti, Vaasan ja Seinäjoen ammattikorkeakoulut, Frami, Thermopolis, Etelä-Pohjanmaan liitto ja Suomen metsäkeskus.

Lähtölaukaus hyville ideoille

Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan yhteinen Lähtölaukaus Älyttömän Hyville Ideoille järjestetään 25.3.2014 Framilla, Seinäjoella. Tapahtuma toimii kesäkuisen innovaatioleirin alustuksena. Tapahtumassa avataan leirin aiheita eri alojen asiantuntijoiden avulla ja mietitään, miten niistä lähdetään synnyttämään innovaatioita. Päivän päätteeksi avataan myös ideakilpailu, joka kestää 30.4.2014 saakka. Parhaat ideat ja niiden esittäjät kutsutaan mukaan leirille. Kilpailuun voi ehdottaa vaikkapa omaa kehitteillä olevaa liikeideaa.

Lähtölaukaus Älyttömän Hyville Ideoille -tapahtumaan voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet, niin yksityishenkilöt kuin yritysten ja yhdistysten edustajat.

– Tämä lähelle näkeminen vaatii asennemuutosta ja uusia ja rohkeita elinkeinoideoita. Innovaatioleirin keinoin haluamme kiinnittää huomiota aluetalouteen ja sen tehostamiskeinoihin. Oman alueen resursseihin perustuvassa kehittämisessä on suuri kasvupotentiaali. Haluamme leirin kautta tuoda esiin aluetalouden ja kotimaisuuden merkityksen kansantaloudessa etenkin nykyisessä taloustilanteessa, Vuorenmaa muistuttaa.

Ilmoittaudu Lähtölaukaukseen 21.3.2014 mennessä osoitteseen anja.uhlgren@sedu.fi tai kirsti.pasto@sedu.fi. Lähtölaukaus -päivän ohjelma ja lisätietoja tapahtumasta on saatavilla innovaatioleirin blogissa.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *