Kekrikemuissa juhlistetaan kylätoimintaa

Entisaikaan kekrinä juhlittiin sadonkorjuuta ja vuoden vaihtumista. Perinnettä elvytetään nyt toista kertaa järjestettävissä Kekrikemuissa. Sadonkorjuujuhlaa vietetään 24.10.2014 Ylistaron Tapaninlinnassa, samalla palkitaan Seinäjoen seudun, Suupohjan ja Kyrönmaan parhaat kylät.


Pienet Joutsenet hauskuuttivat yleisöä hulvattomilla tansseillaan viime vuoden Kekrikemuissa Mietaan nuorisoseuralla.

Jo perinteeksi muodostuneen syysjuhlan ytimessä ovat olleet yhteisöllisyys ja irtiotto arjesta. Näiden asioiden toivotaan toteutuvan Kyläköörissä on itua -hankkeen järjestämässä tilaisuudessa. Ilta alkaa kahvitarjoilulla. Ohjelmassa on kiinnostavia puheita, mukavaa ohjelmaa ja lopuksi tanssia. Illan pääpuhujana on Kotivinkin ja Maaseudun Tulevaisuuden suosittu kolmunisti Olga Temonen, joka kertoo oman näkemyksensä maalla asumisesta  ja elämästä maatilallaan Iitissä.

Paras kylä 2014

Illan aikana julkistetaan myös Seinäjoen seudun, Suupohjan ja Kyrönmaan Paras kylä -kilpailun tulokset. Jokaiselta seutukunnalta palkitaan vuoden 2014 paras kylä sekä kunniamaininnalla toiseksi ja kolmanneksi tulleet kylät. Kilpailua on järjestetty keväästä syksyyn seutukuntien kylätapahtumissa, messuilla ja markkinoilla sekä netissä. Tavoitteena on kylien näkyvyyden lisääminen sekä kylätoiminnan myönteisen imagon vahvistaminen.  Samalla aktivoidaan vastaajia miettimään, mitkä asiat omassa kylässä ovat hyvin ja mitä asioita tulisi kehittää.

Äänestykseen voi osallistua 30.9.2014 saakka täyttämällä kilpailulomakkeen netissä tai tulostamalla ja lähettämällä lomakkeen postitse.

Tarkemmat äänestysohjeet ja -lomake löytyvät Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry:n ja Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n sivuilta.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *