Kilpailukykyä verkkokaupasta

Jurvalaisella Hakolan perheellä on huonekalujen valmistamisesta yli 50 vuoden kokemus. Ajan hampaissa ala on kokenut kovia mullistuksia ja pärjätäkseen yrityksen on ollut pakko uudistua. Oma verkkokauppa rakennettiin Leader-rahoituksen avulla syksyllä 2015. Nyt se tuo jo kolmanneksen tehtaan myynnistä ja liikevaihto tuplaantui vuodessa.

Uusi verkkokauppa mahdollistaa asiakkaiden tavoittamisen ympäri maailmaa. Tällä hetkellä yrityksellä on vientiä muun muassa Hollantiin, Saksaan ja Norjaan. Suoramyynti on mahdollistanut myös hintojen laskemisen samalla kun kate on kasvanut. Tuotteita ei tehdä enää varastoon, vaan ainoastaan tilausten pohjalta.

Leader-rahoitus mahdollisti kehittämisresurssin

Toimitusjohtaja Jari Hakola suosittelee ottamaan yhteyttä oman alueen Leader-ryhmään rahoitusasioissa. Hän kertoo yllättyneensä, miten helposti kaikki sujui.

-Leader-rahoitus mahdollisti meille aikamoisen kehittämisresurssin. Sitä kannattaa hyödyntää.

Hakolan mukaan yritykselle lähdettiin hakemaan uutta suuntaa oman tyttären Annaleenan mukaan tulon myötä. Tämän jälkeen yritys on panostanut muun muassa nuoriin suunnittelijoihin sekä uusiin markkinointikanaviin. Perusperiaate on kuitenkin pysynyt samana: tuotteet ovat mahdollisimman paikallisia ja paikallisesti valmistettuja. Katso lisää Jari Hakolan haastattelusta.

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *