KuuKartano – Luovuuden kehto

KuuKartanoon johtava tie on mutkittelevaa pikkutietä, jota koristaa idyllinen maalaismaisema. Perille päästyään puiden siimeksessä kohoaa vaaleanpunainen puutalo, joka muistuttaa huvilaa. Pihapiirin näkymä saa mielikuvituksen liikkeelle ja arkiset asiat unohtuvat. Talon portailla vastassa on reipas talon emäntä, MagaLacriman yrittäjä Sanna Keltaniemi goottihenkiseen asuun pukeutuneena. KuuKartanoon sisään astuessa tunnelma vie mukanaan: seiniä koristavat abstraktit värikkäät maalaukset ja huoneet on sisustettu vanhoilla huonekaluilla sekä esineillä

Yrityksensä MagaLacriman parissa Sanna Keltaniemi on päässyt työskentelemään niiden asioiden parissa, jotka ovat aina inspiroineet häntä.

Sivupolkujen kautta kohti unelmaa

Keltaniemen sanoin nykyinen tilanne on unelmien täyttymys. Hän osti KuuKartanon yritykselleen MagaLacrimalle heinäkuussa 2017 ja sitä myöten myös yrityksen toiminta laajeni tatuointistudion palveluista tyky-päivien järjestämiseen. Tie nykytilanteeseen ei ole kuitenkaan ollut kaikkein suorin.

– Valmistuin 2004 muotoilijaksi ammattikorkeakoulusta, minkä jälkeen tein alan hommia enemmän tai vähemmän. Kehittelin jo silloin tuotemerkki MagaLacriman. Toimin vaatetusalan yrittäjäharjoittelijana yrityshautomon kautta vuoden verran valmistumiseni jälkeen, mutta sitten tuli sellainen olo, että tällä seudulla ei pelkästään vaatetusalan yrittäjänä välttämättä elä.

Keltaniemi päätti kouluttautua nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Hän työskenteli Ilmajoen kunnalla nuoriso-ohjaajana kymmenisen vuotta. Kesällä 2010 Keltaniemi otti merkittävän askeleen kohti nykyistä työtään.

– Sain mahdollisuuden kokeilla tatuoinnin tekoa ja se vei mennessään. Olen aina tykännyt piirtää, joten tatuointien teko tuntui luonnolliselta jatkumolta.

Keltaniemi aloitti nuoriso-ohjaajan työn ohella tatuoijana nettiosuuskunnan kautta, kunnes maaliskuussa 2017 hän päätti perustaa yrityksen MagaLacrima. Loppusilaus oli KuuKartanon löytyminen yrityksen toimitiloiksi.

Inspiraatiota luonnosta, kierrätyksestä ja alakulttuureista

Ilmajoen Koskenkorvalla sijaitseva KuuKartano on nyt Keltaniemen taitojen, luovuuden ja inspiraation kehto, jossa tarjotaan sekä yksilö-, ryhmä- että hyvinvointipalveluita.

– Täällä on tatuointistudio ja pieni puoti, jossa myyn itse tehtyjä koruja, pieniä käsitöitä ja luonnonkosmetiikkaa. Järjestän myös tyky-päiviä, jolloin on mahdollista päästä kokeilemaan esimerkiksi historiallista jousiammuntaa.

Ampumaan pääsee vaistovaraisella tähtäyksellä toimivalla puujousella, jossa ei ole minkäänlaisia tähtäysavustimia. KuuKartanon pihamaalla on tarkoitukseen rakennettu turvallinen ammuntapaikka. Hauskan yhdessä tekemisen ja kokemisen taustalla on syvempi ajatus.

– Miten tulisimme nykyihmisinä toimeen, jos ensi talvena ruuan saanti olisikin kiinni jousen käyttötaidoista?

Ryhmille järjestetään tilauksesta myös muita kursseja, joiden aiheina voivat olla luonnonkosmetiikka, käsityöt, kasvilääkintä tai hortoilu. Keltaniemi on kiinnostunut luonnosta, historiasta, alakulttuureista ja kierrätyksestä sekä ihmisten persoonallisuudesta, joista hän myös ammentaa yritykseensä.

– Edelleen suunnittelen ja ompelen myös vaatteita tilauksesta, mutta tatuointien teko on päätoimialaani. Vaatteissa yhdistelen eri aikakausien tyylejä ja alakulttuurien vivahteita vaikkapa goottityyliä. Tatuointien teossa vahvuuttani ovat naisellisen koukeroiset, kasviaiheiset ja yksityiskohtaiset kuvat.

Unelmien projekti Liiverin avustamana

KuuKartanolla vietettiin avajaisia syyskuussa 2017. Keltaniemi on saanut yritykselleen MagaLacrimalle Leader-rahoitusta Leader Liiverin myöntämänä.

– Liiverin merkitys on ollut iso. Tähän unelmien projektiin tällä mittakaavalla ja näin nopeasti ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia ilman Liiveriä.

Keltaniemi on saanut apua ja neuvoa Liiveriltä. Leader-rahoituksella yritykselle on saatu toimitilat ja tehty tarvittavat muutostyöt tiloihin.

– Myös oma kouluttautuminen ja yrityksen nettisivut ovat onnistuneet Leader-rahoituksen myötä.

Keltaniemi elää unelmaansa, mutta yrittäjyys vaatii hänen mukaansa tahtoa.

– Yrittäminen ei ole helppoa Suomessa. Byrokratiaa on paljon, mutta toisaalta se tuo myös tasavertaisuutta. Kaikki ovat sillä tavoin samalla viivalla.

KuuKartano kätkee sisäänsä monia palveluita ja Keltaniemen mukaan yrittäjänä Suomessa pärjää.

– Kun on valmis tekemään töitä. Uskon, että kun tekee parhaansa ja uskaltaa myös sekoittaa hommaan hieman hullua luovuutta. Mutta kaikille yrittäjyys ei kenties sovi. Itseohjautuvuutta ja oman toiminnan kyseenalaistamista tarvitaan jatkuvasti.

KuuKartanossa järjestetään ryhmille tilauksesta kursseja, esimerkiksi teemoilla Rikkaruohot ruokapöytään tai Yrttikosmetiikkaa kotikonstein.
KuuKartanossa on pieni puoti, jossa myydään itse tehtyjä koruja, pieniä käsitöitä ja  yrttikosmetiikkaa.
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *