Yritetään kylissä -seminaari 31.8. Kauhajoella

Ruokamessujen yhteydessä perjantaina 31.8. klo 9–13 järjestetään Päntäneen Nuorisoseuralla Yritetään kylissä -seminaari.  Tilaisuuden tavoitteena on jakaa tietoa hyvistä käytännöistä, joilla voi vaikuttaa lähiympäristöön ja sen palveluihin maaseudulla. Tilaisuuteen osallistuneet palkitaan pääsylipulla Ruokamessuille. Maksuttoman ja kaikille avoimen seminaarin järjestävät Etelä-Pohjanmaan LEADER-ryhmät yhdessä Pohjanmaan LEADER-ryhmä Yhyres ry kanssa.


Kyliin puhalletaan eloa Päntäneellä.

Päivän aikana kuulemme muun muassa kiinnostavan esimerkin Vuolenkoskelta. Vuolenkoski on kymenlaaksolaisessa Iitin kunnassa sijaitseva noin 480 asukkaan kylä, joka on tunnettu talkooperinteensä säilyvyydestä ja sen tuloksellisuudesta. Vuolenkoskella on monipuoliset palvelut aina lääkäriä myöten.

Paikallisempaa kyläosaamista tarjoaa kauhajokinen Nummikoti yhdistys ry. Yhdistyksen omistuksessa on 12 vuokra-asuntoa. Lisäksi yhdistys valmistaa ruokaa, tarjoilee sitä kylätuvalla sekä järjestää ruokatoimituksia kaupungin kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti tilauksesta kotiin Nummijärvi–Hyyppä alueella.

Palvelurakenteen muuttumisesta kertoo erikoistutkija Liisa Heinämäki. Puheenvuoron käyttää myös Suomen Kylätoiminta ry ja Ilmajoen kunta.

Ilmoittaudu mukaan seminaariin perjantaihin 24.8. mennessä oman alueesi Leader-ryhmän toimistoon.

Kaikki tilaisuudessa esitetyt PowerPoint -esitykset ovat nähtävissä Suupohjan Kehittämisyhdistyksen sivuilla.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *