LEADER-ryhmien kesätyökampanja työllistää nuoria

Etelä-Pohjanmaalla on parhaillaan käynnissä kesätyökampanja, jonka tavoitteena on työllistää nuoria alueen LEADER-ryhmiin. Haku avoimiin paikkoihin päättyy 28.2. Sukellus paikalliseen kehittämistyöhön voi olla nuorelle mielenkiintoinen ja antoisa kokemus.


Etelä-Pohjanmaan LEADER-ryhmissä on avoinna neljä kesätyöpaikkaa ympäri maakunnan. Työsuhteen pituus ja tulevat työtehtävät vaihtelevat LEADER-ryhmästä sekä työntekijän omasta osaamisesta ja kiinnostuksen kohteista riippuen.

Esimerkiksi Suupohjan Kehittämisyhdistyksessä haetaan työntekijää Kyläköörissä on itua -hankkeeseen. Muutaman kuukauden mittaiseen pestiin kuuluu muun muassa hankkeen ja kyläyhdistysten tiedottamisessa ja tapahtumien järjestämisessä avustaminen sekä seutukunnan nuorten aktivointi.


Kyläköörissä on itua -hankkeen projektipäällikkö Tuija Takamäki valmiina ottamaan kesätyöpaikkahakemuksia vastaan Suupohjassa.

Katsaus kehittämistoimintaan

LEADER-ryhmien kesätyöntekijöille halutaan tehdä tutuksi paikallista kehittämistoimintaa, joka on projektipäällikkö Tuija Takamäen mukaan ruohonjuuritasolla toimimista.

– Tässä työssä näkee millaista toimintaa kylillä on. Aluekehittämisen tehtävänä on tuoda mahdollisuuksia maaseudulla asumiseen, lisätä yhteisöllistä toimintaa ja kehittää maaseudun tilaa, hän miettii.

Haussa huipputyyppi

Takamäen mielestä huippukesätyöntekijä olisi avoin, sosiaalinen, idearikas, oma-aloitteinen ja organisointikykyinen.

– Tähän työhön ei tarvita erityistä koulutustaustaa, vaan ideoita ja osaamista omaava henkilö on hyvä. Lisäksi taito nuorten aktivoimiseen on eduksi, Takamäki vinkkaa.

Mansikkamaalta parhaimmat kesätyökokemukset

Takamäen hauskin kesätyöpaikka oli Suonenjoella mansikkamaalla.

– Tuolloin olin ensimmäistä kertaa pidemmän aikaa pois kotoa. Se oli hauskaa aikaa, sillä nuoria oli tullut työpaikalle ympäri Suomea ja heihin tutustuttiin kesätyön aikana.

Kesätyö tarjosi sukelluksen LEADER-toimintaan

Oulussa asuva Heidi Hahtola työskenteli kesällä 2012 Suupohjan Kehittämisyhdistyksessä kesätyöntekijänä. Hän pääsi kokeilemaan taitojaan muun muassa tiedottamisen ja kylätoiminnan parissa.

– Eniten tein töitä tiedottaja Tuukka Ollin kanssa.  Kirjoitin tiedotteita ja päivitin Internet-sivuja. Lisäksi avustin jäsenkirjeen sekä kyläesitteen teossa.


Heidi Hahtolan mielestä kesätyö LEADER-ryhmässä oli mukava kokemus.
– Toivottavasti vastaavanlaisia tulee vielä kohdalle, hän miettii.

Mukavaa työtä

LEADER-ryhmän toiminta oli kesätyöntekijän silmin mielenkiintoista ja kivaa.

– Yhdistyksen toiminnassa on mukana monipuolisesti erilaisia yhteisöjä, hankkeita, yrityksiä ja kylätoimijoita. Toiminta on hyvin laajaa, hän sanoo.

Suupohjan Kehittämisyhdistys on seitsemän hengen työyhteisö, johon Hahtolan mukaan pääsi hyvin mukaan.

– Se on pienen työyhteisön etuja.

Kökkähenki elää vielä

Hahtola piti myös kylien kehittämisestä.

– On hienoa, että ihmisillä on intoa panostaa maaseudun kehittämiseen, kökkähenki elää vielä vahvana.

Kokemuksesta hyötyä

Kesätyöstä on ollut hänelle hyötyä esimerkiksi opinnoissa. Työstä sai käytännön kokemusta varsinkin tiedottamisesta.

Kipinä LEADER-toimintaan

Hahtolaa kiinnostaa maaseudun kehittäminen ja LEADER-toimintatapa.

– Jatkossa voisin kuvitella työskenteleväni jälleen LEADER-toiminnan parissa. Olen seurannut esimerkiksi Pohjois-Suomen LEADER-ryhmien toimintaa, hän mainitsee.

Vielä ehtii hakea

Haku LEADER-ryhmien avoimiin kesätyöpaikkoihin päättyy 28.2.2013. Jos olet kiinnostunut maaseudun kehittäjien työstä, lue lisää avoimista kesätyöpaikoistamme ja lähetä hakemuksesi meille.


LEADER-ryhmien kesätyökampanja lanseerattiin Opinlakeus-messuilla 23.-24.1. Seinäjoella. Messuosastolla rekrytointityötä teki LEADER-ryhmien henkilökunnan lisäksi paikallisessa kehittämistyössä mukana olevia nuoria.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *