Mikä Leader?


Leader-ryhmät ruokkivat kehittämisintoa

Etelä-Pohjanmaalla elää yrittelijäitä ihmisiä. Juuri tätä omatoimisuutta Leader-ryhmät ruokkivat myöntämällä rahoitusta yrittäjien, yhdistysten sekä muiden yhteisöjen projekteille. Leader-ryhmät ovat paikallisia kehittämisyhdistyksiä, joita on Etelä-Pohjanmaalla neljä, Suomessa 54 ja koko Euroopassa yli 2 000.

Ideasta todeksi

Leader-toiminta perustuu siihen, että paikalliset ihmiset tietävät itse parhaiten, miten omaa kotiseutua tulisi kehittää. Kun pääöksenteko karkaa yhä kauemmas, on hankkeen toteuttaminen yksi vaihtoehto vaikuttaa suoraan kotiseudun asioihin. Motivaattorina toimii rahoitus, jonka vastineeksi asukkaat antavat omaa aikaansa.

Ennätyspotti poikimaan

Tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmillä on käytössä ennätyspotti, yhteensä 46 miljoonaa euroa. Rahoituksesta puolet ohjataan paikallisille pienyrittäjille. Loput käytetään alueen tarpeista nousseisiin hankkeisiin.

Lähipalvelua parhaimmillaan

Näin Leader-ryhmä toimii: Jokaisella ryhmällä on oma hallitus, joka päättää rahoitettavista hankkeista ja yritystuista. Hallituksessa on edustus alueen jokaisesta kunnasta. Leader-toiminta onkin lähidemokratiaa parhaimmillaan, sillä myös päätökset tehdään lähellä alueen asukkaita.

20 000 toteutunutta kehittämisideaa

Jokainen, joka haluaa kehittää omaa elinympäristöään, voi olla yhteydessä oman alueensa Leader-ryhmään. Oli kyseessä sitten harrastusmahdollisuuksien parantaminen tai elinkeinojen kehittäminen, me autamme paikallisia asukkaita ja toimijoita eteenpäin kehittämistarpeiden kanssa. Tarpeisiin on myös vastattu, sillä kuluneen 20 vuoden aikana kehittämisideoita on toteutettu Leader-toiminnan avulla yli 20 000.

Ota siis yhteyttä oman alueesi Leader-ryhmään ja toteuta oma ihmisen kokoinen unelmasi!


Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien yhteystiedot

Loppusuora 9, 62200 Kauhava
puh. 040 765 6201 | www.aisapari.net
Könnintie 27 A, 60800 Ilmajoki
040 513 1824 | www.liiveri.net
Taitotie 1, 63300 Alavus
040 507 6104 | www.kuudestaan.net
Teknologiapuisto 1, 61800 Kauhajoki
0400 423 401 | www.leadersuupohja.fi

Katso lisätietoja oman Leader-ryhmäsi nettisivuilta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *