LEADER-viikolla tapahtuu ympäri maakuntaa

Etelä-Pohjanmaalla vietetään viikolla 44 LEADER-viikkoa. LEADER-viikko kannustaa ihmisiä osallistumaan ja toteuttamaan niin isoja kuin pieniäkin tekoja oman kotiseutunsa hyväksi.


Tutustu LEADER-viikon tapahtumiin klikkaamalla kuvaa

Olisiko esimerkiksi aika perustaa yritys, josta olet aina unelmoinut? Tai järjestää sadonkorjuujuhlat naapurustolle? Piristää naapurin mummoa laavuretkellä? Osallistua urheiluseuran kökkään?

Oman asuinympäristönsä elinvoimaan voi vaikuttaa monella eri tavalla. Varmaa on se, että jokainen voi tehdä jotain.

– Omaan elämäntilanteeseen sopivaa tekemistä löytyy kaikille, esimerkiksi lasten harrastusten, oman kyläyhteisön tai vaikkapa ystävätoiminnan kautta. Yleisen hyvän eteen toimiminen antaa paljon sekä itselle että yhteisölle, toteaa toiminnanjohtaja Sinikka Koivumäki Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveristä.

Ohjelmaa vauvasta vaariin

LEADER-viikon aikana järjestetään erilaisia tapahtumia ja tempauksia ympäri Etelä-Pohjanmaata. Viikon ohjelmasta voi jokainen poimia omat suosikkinsa. Tekemistä löytyy niin yrittäjille ja kyläaktiiveille kuin vauvoille ja vanhuksillekin.

– Osallistumalla LEADER-viikon tapahtumiin voi saada uutta intoa omiin tekemisiinsä tai sitten vain hakea piristystä syksyn keskelle. Tärkeintä on lähteä ulos neljän seinän sisältä, sillä silloin voi keksiä jotain uutta, Koivumäki kannustaa.

Esimerkiksi yrittäjä voi löytää potkua toimintaansa Tulevaisuusseminaarista Kauhavalta tai ammentaa eväitä markkinointiinsa Naisyrittäjyyden teemapäivästä Seinäjoelta. Kuortaneella taas tutustutaan lähihistoriaan, Ilmajoella ekologiseen lastenkulttuuriin ja Kurikassa kylätoiminnan saavutuksiin. LEADER-viikon monipuoliseen ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.uhoo.fi/leader-viikko

LEADER-viikko järjetetään yhteistyönä

LEADER-viikon järjestelyistä vastaa Etelä-Pohjanmaan LEADER-ryhmät Aisapari, Kuudestaan, Liiveri ja Suupohjan Kehittämisyhdistys. LEADER-ryhmien perustehtävänä on ruokkia paikallisten asukkaiden, yrittäjien ja yhdistysten kehittämisintoa.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *