Monipuolisia verkkopalveluja Suupohjasta

Toukokuussa Kauhajoella aloitti toimintansa tietoliikenneverkkoihin keskittyvä Länsi-Suomen Verkkopalvelut Oy. Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n Leader-yritysrahoitus mahdollisti ensimmäisen ulkopuolisen työntekijän palkkaamisen ja laitteiston hankinnan. Rahoituksen avulla liiketoiminta saatiinkin ripeästi käyntiin.

Yritys tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua verkon suunnittelusta rakentamiseen ja konsultointiin. Painopiste on vanhan Vaasan läänin alueella, mutta toiminta-aluetta voidaan tarvittaessa laajentaa myös muualle Suomeen. Kehittämiensä tekniikoiden ja apuvälineiden avulla yritys pystyy tarjoamaan tehokasta ja luotettavaa palvelua. Verkon suunnittelu, asentaminen ja muut asiantuntijapalvelut voidaan toteuttaa samassa urakassa, mikä tuo säästöä asiakkaalle.

Ideasta yritykseksi Leader-rahoituksen avulla

Yrityksen perustaja Toni Eeva on toiminut alalla yli 10 vuoden ajan. Kokemusta löytyy muun muassa verkkosuunnittelusta, asentamisesta ja asiantuntijatehtävistä. Ajatus yrityksen perustamisesta syntyi, kun Eeva huomasi kyseisille palveluille olevan kysyntää.

– Kynnys lähteä yrittäjäksi oli matala, koska jo tällä hetkellä pyöritän pienimuotoista maa- ja metsätilaa, Eeva toteaa.

Yritysideaa lähdettiin kehittämään eteenpäin Suupohjan Kehittämisyhdistyksen avustuksella.

– Hanke on edennyt vallan mainiosti, töitä on riittänyt, kertoo Toni Eeva.

Eevan lisäksi yrityksessä työskentelee yksi kokopäiväinen ja yksi osapäiväinen ulkopuolinen työntekijä. Toisella osaomistajalla, Jari Marttusella, on maanrakennusalan perheyritys, jonka kalustoa käytetään kaapelointiin.

Yrityksen vahvuuksina Eeva pitää ammattitaitoa, sillä kaikilla työntekijöillä on vahva tausta alalla.

– Uutena yrityksenä joutuu tietysti aluksi tekemään jalansijaa, vaikka hyviä kontakteja löytyykin jo valmiiksi.

Kohderyhmään kuuluvat muun muassa operaattorit ja näiden yhteistyökumppanit. Näkymät ovat myönteiset, sillä alalla on tulossa suuria hankkeita erityisesti valokuituverkkojen osalta. Operaattorit ulkoistavat monia toimintoja, joten tarjolla on useita mahdollisia työtehtäviä.

Leader-rahoituksesta apua yrityksen perustamiseen

Jos sinulla on hankeidea, voit ottaa yhteyttä paikalliseen toimintaryhmään. Henkilökunta auttaa hankkeen kehittelyssä, joten idea voi olla vielä raakile.  Tukea voi hakea esimerkiksi investointeihin tai ensimmäisten työntekijöiden palkkakustannuksiin

Käynnistystuki

  • Aloittava tai yritystoimintaansa laajentava yritys voi saada käynnistystukea ensimmäisten työntekijöiden palkkaamiseen.
  • Yrittäjän omaan palkkaan tukea ei myönnetä.
  • Tukea myönnetään enintään kahden henkilötyövuoden palkkaukseen ja enintään kahdeksi vuodeksi. Näin voidaan siis enintään tukea yhden työntekijän kahden vuoden palkkausta, kahden työntekijän yhden vuoden palkkausta tai neljän työntekijän puolen vuoden palkkausta.
  • Tukea myönnetään enintään 50 prosenttia palkasta.
  • Käynnistystukea ei ole mahdollista saada puolta vuotta lyhyemmälle jaksolle eikä maataloustuotteiden ensiasteen jalostukseen.
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *