Osta ruoka suoraan tuottajalta Rekon kautta

Pedersöreläisen Thomas Snellmanin vuonna 2013 käynnistämä REKO-toiminta on otettu omaksi myös Etelä-Pohjanmaalla. Maakunnassa pyörii kahdeksan lähiruokarinkiä, joissa on mukana liki 14 000 ihmistä ja useita kymmeniä tuottajia.


Idea Rekossa on yksinkertainen: Liittymällä oman alueesi suljettuun Facebook-ryhmään, pääset ostamaan tuotteita suoraan tuottajilta ilman välikäsiä. Lähiruokarinkiin kuuluminen ei maksa mitään kummallekaan osapuolelle.

Tuotteiden hinnat ovat erittäin kilpailukykyisiä kaupan hintojen kanssa. Toisaalta valikoimista löytyy myös tuotteita, joita kauppaketjujen hyllyistä ei löydy lainkaan.

Parasta Rekossa on kuitenkin se, että yrittäjät pääsevät määrittelemään tuotteiden hinnat itse. Näin varmistetaan tuottajahintojen oikea taso.

Lähiruokarenkaan kautta tuottajat saavat tuotteistaan tukkuliikkeitä paremman hinnan ja toisaalta kuluttajat saavat hankittua laadukkaita ja tuoreita tuotteita edullisesti. Lähiruokaringit toimivat, koska kaikki voittavat. Voit liittyä oman alueesi Reko-rinkiin alla olevan listan kautta:

  1. REKO Alajärvi-Soini-Ähtäri-Vimpeli
  2. REKO Alavus-Kuortane
  3. Reko JURVA
  4. REKO Lapua
  5. REKO Seinäjoki
  6. REKO Suupohja – lähi- ja luomuruokarengas
  7. REKO Teuva
  8. REKO Järvilakeus


Katso video, jossa REKO-idean isä Thomas Snellman kertoo lähiruokarenkaan toimintaperiaatteesta.

  • Tutkimus Järvilakeuden REKO-renkaasta osoitti, että lähi- ja luomuruoalle on alueella enemmän kysyntää kuin tarjontaa. Tutustu opinnäytetyöhön.
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *