Rantamaja – Saarijärven rannalla jalalla koreasti

Kauhavan Kortesjärven Rantamaja sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, kangasmetsän siimeksessä Saarijärven rannalla. Rantamajalla tanssikärpäsen puraisemalle on tarjolla lääkettä kesäisinä tiistai-iltoina lavatanssien muodossa. Ensimmäiset tanssit lavalla on pyörähdelty 1955 ja tänä kesänä parketille ehtii vielä kahtena tiistaina.

Rantamajan pihamaalla voi ihastella Saarijärveä.

Rantamajalla riittää toimintaa

Isomäen maamiesseuran omistamalla Rantamajalla pääsee kokemaan palan elävää suomalaista kulttuuriperintöä, kun sen parketilla pyörähdellään niin ikivihreiden kuin uudempienkin sävelmien tahdissa. Tanssien järjestäjänä toimii Huvipirtti Oy. Rantamaja on tunnettu kauniin sijaintinsa lisäksi hyvästä tanssilattiasta. Muutamia vuosia sitten Leader-ryhmä Aisapari myönsi tukea Isomäen maamiesseuralle paikan kunnostamiseen.

– Muun muassa laajennettiin ravintola- ja terassipuolta, täsmentää Isomäen maamiesseuran puheenjohtaja Markku Mäkelä.

Tanssien lisäksi Rantamajalla järjestetään joka kesä kaikille maksuton lastentapahtuma Isomäen maamiesseuran, Kauhavan kaupungin, MTK Kortesjärven, MLL Kortesjärven, Markkipartion, Kauhavan kulttuuripalveluiden, Kauhavan kirjaston, Härmänmaan 4H:n ja Kauhavan seurakunnan yhteistyönä.

– Lapsille on erilaisia tapahtumapisteitä ja näytteillä on mm. maamiesseuran puolesta eläimiä ja koneita. Tänä kesänä tapahtuma kokosi hyvin väkeä. Meillä oli arvonta, johon palautettiin 250 lipuketta, selvittää Mäkelä.

Rantamajalla riittää vilskettä, kun paikkaa vuokrataan myös juhlien ja muiden tilaisuuksien pitopaikaksi. Isomäen maamiesseura huolehtii kiinteistöstä ja sen ympäristöstä ympärivuotisesti.

Rantamajalla järjestetään sekä tansseja että juhlia.

Rantamajan tanssilattialla pyörähdellään lavatanssien merkeissä vielä kahdesti tänä kesänä.

Uusi kylätalo

Leader-ryhmä Aisapari on myöntänyt Isomäen maamiesseuralle rahoitusta myös toiseen projektiin, kylätalon korjaukseen.

–  Kylätalo oli vanha kauppa. Se alkoi olla epäkäytännöllinen ja rakennus olisi vaatinut kovan remontin. Viisainta oli purkaa vanhan kaupan lämminosa ja tehdä uusi rakennus vanhalle kivijalalle, kertoo Mäkelä.

Uusi kylätalo rakennettiin talkoovoimin ja mukana rakentamassa oli myös loma-asukkaita järven rannalta.

–  Väki oli ihailtavan aktiivisesti mukana. Joukossa oli eri alojen ammattilaisia, joten osaamista oli ja rakennustyöt sujuivat hyvin.

Nyt uusi kylätalo tarjoaa hyvät puitteet järjestöjen kokoontumisille tai vaikkapa juhlille.

Isomäen maamiesseuran puheenjohtaja Markku Mäkelä on iloinen uudesta kylätalosta, johon Leader-ryhmä Aisapari myönsi rahoitusta.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *