REMPPA tuo asumisviihtyvyyttä

Lennokkikerholle nurmipohjainen kenttä, uimapaikkojen ja leikkikenttien kunnostus, uusi kota ja grillikatos. Muun muassa näin on lisätty Suupohjan alueen asumisviihtyvyyttä.


Lennokkeja lennokkikentällä Kokonkylässä Kauhajoella

Suupohjan alueen lasten ja nuorten asumisviihtyvyyttä on haluttu parantaa tarjoamalla heille uusia mahdollisuuksia tekemiseen tai mahdollisuus harrastaa omalla alueellaan. Nuorten ja lasten viihtyminen vaikuttaa koko perheen asumisen laatuun. Jos perheen lapset voivat harrastaa ja viihtyä kohtuullisen matkan päässä kodista, ei vanhempien tarvitse aina olla heitä kuljettamassa paikasta toiseen. Samalla oman asuinympäristön hyväksi toimiminen nostaa niin aikuisen kuin lapsenkin arvostusta omaa elinympäristöään kohtaan.

Vähän byrokratiaa, paljon iloa!

Suupohjan Kehittämisyhdistyksen REMPPA-koordinointihanke on tarjonnut kylille mahdollisuuden pieniin toimiin vähäisellä byrokratialla. Se onkin houkutellut mukaan monia hankeuntuvikkoja.

– Kysyntää tällaisiin pieniin investointeihin oli Suupohjan alueella paljon. Pieniä toimia on mahdollista toteuttaa vain koordinointihankkeen avulla, sillä normaalien investointihankkeiden kuluissa on alaraja joka ei esimerkiksi leikkikentän kunnostuksella ylity, Tuija Takamäki Suupohjan Kehittämisyhdistyksestä kertoo.

Uusien toimijoiden on ollut helppo lähteä mukaan REMPPAan, sillä hankkeisiin liittyvä paperisota on taltutettu yhdessä Tuijan kanssa. Hän on auttanut kädestä pitäen täyttämään niin hankehakemukset, raportit kuin maksatushakemuksetkin. Tuija uskoo, että se on yksi syy siihen, että REMPPAan lähti mukaan paljon hanke-ensikertalaisia.


REMPPA -koordinointihankkeella Sarvijärven uimapaikka kunnostettiin

Jatkoa toivotaan jo lisää

Ennen REMPPAn alkua Suupohjan alueen asukkailta kysyttiin, mitä tällaisen koordinointihankkeen avulla halutaan tehdä ja miten aluetta halutaan kehittää. Kyselyissä nousi erityisesti esiin tarve saada alueen kylien lapsille ja nuorille harrastuksia ja uusia tekemisen mahdollisuuksia.

Muun muassa leikkikentät, nuorisotilat ja skeittirampit ovat hankkeen myötä kunnostettu takaisin entiseen loistoonsa. Myös sählykerho on perustettu ja jääkiekkokaukalo muokattu kesälajienkin käyttöön soveltuvaksi.

– REMPPA on herättänyt paljon kiinnostusta ja tällaisia koordinointihankkeita tarvitaan ja halutaan vielä lisää. Uskon, että nyt mukana olevat yhdistykset tulevat jatkossa tekemään muitakin hankkeita oman alueensa asumisviihtyvyyden parantamiseen, Tuija toteaa.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *