Saunaruuhkaa Teuvalla

Saunat ja saunomisen ystävät kerääntyvät elokuun alussa Luonto-Parran uimalammen rannalle Siirrettävien Saunojen Kokoontumisajoihin. Ilmoittautuneita saunoja odotetaan tänäkin vuonna useita kymmeniä. Tapahtuma järjestetään Teuvalla lauantaina 2.8.2014, historiassaan jo yhdeksättä kertaa.


Sauna golfkärryn perässä? Mikä jottei, Teuvan Sauna-ajoissa kaikki on mahdollista.

Mielikuvituksellisia vaihtoehtoja riittää, sillä erilaisia saunoja tulee ympäri Suomea. Antaako parhaat löylyt armeijan komentoauto vai pakettiauto, telttasauna vaiko joku tämän vuoden uutuuksista? Sitä on syytä itse testata. Ahkerimmat saunojat käyvät jokaisessa saunassa. Valinnanvaikeutta tulee, koska alueella on valittavana yli 50 saunaa.

– Edellytämme osallistujilta vain kolmea asiaa: saunan pitää olla siirrettävä, sillä pitää olla oma energialähde ja sinne pitää mahtua vähintään yksi ihminen saunomaan, kertovat tapahtuman järjestäjät Siirrettävien Saunojen Kokoontumisajot ry:stä.

Ohjelmaa saunomisen lomassa

Sauna-ajot starttaavat jo perjantaina Teuvan keskustassa järjestettävällä saunaparaatilla, mutta virallinen ohjelma keskittyy lauantaille. Mukana on musiikkiesityksiä, huutokauppa, köydenvetoa ja vihdanheittokisa. Lisäksi kuka tahansa voi liittyä mukaan esiintyjäkaartiin.

– Ohjelmalavalla on mahdollisuus noin 10 minuutin esityksiin ilman juontoa tai juonnolla. Vihdantekopaikalla voi esiintyä non-stop ilman ilmoittautumistakin. Musiikkia saa esittää tapahtuman alueella vaikka saunassa, jos ei saunaisäntä kehtaa sitä kieltää, kertovat järjestelijät.

Vihtapisteessä voivat saunojat itse valmistaa vihtoja. Vihtomisen sijaan omaa vihtaa voi käyttää myös vihdanheittokilpailun harjoituksissa. Suositussa kisassa on omat sarjansa miehille, naisille ja lapsille. Muissa kilpailuissa haetaan muun muassa parasta sauna-takkiasua. Tänäkin vuonna laitetaan myös saunoja tuoneet saunamajurit kisailemaan keskenään leikkimielisessä kolmiottelussa.

Koko perheen tapahtuma

Siirrettävien Saunojen Kokoontumisajot soveltuvat hyvin koko perheelle. Alueelta löytyy grillikatoksia, leikkikenttä, upeat ulkoilureitit ja kivipellot, jossa on myös laavu nuotiopaikkoineen kauniilla paikalla. Alueella on myös erillinen caravanalue. Nälkä talttuu sauna-alueella, sillä Luovankylän latokaffiossa on myytävänä juotavaa ja syötävää. Ruokailumahdollisuus kävijöille tarjotaan Parramajalla.


Saunomisen lomassa voi virkistyä alueen puhdasvetisessä uimalammessa.

– Tämä on sellaista leppoisaa yhdessäoloa, toteaa tapahtuman tiedottaja Eija Sievi-Korte.

Näin siitäkin huolimatta, että tapahtumassa oli viime vuonna lähemmäs 10 000 vierailijaa.

– Sopu sijaa antaa. Ihmiset kiertävät alueella saunasta toiseen. Mitään vuorojärjestelmiä ei tarvita, sillä saunavaihtoehtoja riittää. Eivätkä kaikki vierailijat sauno, vaan tulevat tänne vain katselemaan ja ihastelemaan erikoisuuksia sekä nauttimaan tapahtuman tunnelmasta.

Saunominen hiljenee lauantaina iltamyöhään, mutta vielä sunnuntainakin muutamat saunat lämpiävät klo 10 alkaen. Jos vaikka jäi lauantailta joku sauna kokeilematta.

Lisätietoja tapahtuman ohjelmasta ja aikatauluista Sauna-ajojen nettisivuilla!

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *