Solid Water Parhaat käytännöt 2014 -finaaliin

Maaseutuverkosto etsii vuosittain parhaita maaseudun kehittämistyöhön liittyviä ideoita ja toteutuksia, joista onnistuneimmat palkitaan Parhaat käytännöt -kilpailussa. Tänä vuonna kilpailuun osallistui yli 200 tukea saanutta ideaa, joista 20 pääsi finaaliin. Yksi finalisteista on Elinkeino ja yrittäjyys -sarjassa kilpaileva ilmajokelainen Solid Water käytännöllään ”PMT-tuoteperheen muodostaminen ja kehittäminen”.


Solid Water on ilmajokelainen vesihuollon yritys, joka tarjoaa palveluita sekä teollisuudelle että kunnalliselle puolelle.

Rima korkealla

Yrityksen tavoitteena on olla vuonna 2016 vakaalla taloudellisella pohjalla oleva, tunnettu vesihuoltoalan yritys, joka toimii omissa toimitiloissa Ilmajoella. Rahoitetun käytännön tarkoituksena on ollut kehittää ja modernisoida nykyisiä laitteita sekä lisäksi suunnitella täysin uusi laite, valmistaa siitä prototyyppi sekä suorittaa testaus. Lisäksi tarkoituksena on ollut tehdä 3D-mallinnukset, myyntiesitteet ja suunnittelijakansiot, joita pystytään käyttämään hyväksi myynnissä ja markkinoinnissa sekä suunnittelussa.

– Tarkoituksena oli kehittää Solid Waterin toimintaa monipuolisesti: yhdenmukaistaa laitteet niin, että ne olisivat mahdollisimman hyvin toisiinsa sopivia ja panostaa entistä enemmän yrityksen viestintään. Tuotteistamme tehtiin 3D-kuvat ja tuotekortit, joissa on tietoa laitteista mahdollisimman kansanomaisella kielellä, Solid Waterin toimitusjohtaja Jouko Korpi kertoo.


Solid Water suunnittelee ja toteuttaa räätälöityjä ratkaisuja jätevesi- ja puhdasvesiratkaisuihin. Yrityksen osaamiseen kuuluu kaikki vesihuollon ratkaisut suunnittelusta rakentamiseen, hitsaukseen ja sähköistyksiin, huolto- ja kunnossapitotöihin.


Yrityksen liikevaihdon kasvun lisäksi yrityksen työntekijämäärä on kasvanut alun neljästä nykyiseen yhdeksään henkilöön.

Kehitystyö hyvällä mallilla

Solid Water on perustettu vuonna 2011. Jo toisen toimintavuoden aikana sen liikevaihto tuplaantui.

Yrityksen toiminta on kehittynyt siten, että keväällä 2014 hankittiin omat toimitilat, jotka mahdollistavat yrityksen kasvun ja tuovat turvallisen ja siistin työympäristön. Kiinteistön hankintaan saatiin investointitukea Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry:stä. Toimitilan kokonaispinta-ala on 1105 neliötä, josta toimisto- ja sosiaalitilojen osuus on noin 200 henkeä. Tämän katsotaan tuovan asiakasnäkökulmasta lisää uskottavuutta ja samalla henkilökunnalle paremmat ja viihtyisämmät työtilat. Näiden arvellaan kasvattavan työtehokkuutta ja lisäävän positiivista ilmapiiriä.


Solid Water tekee prosessi- ja layout-suunnittelua vesihuollon eri kohteisiin, yleisimpiä ovat jätevedenpuhdistamot ja vesilaitokset.

Yhteispelillä menestystä

Solid Water on alusta asti halunnut tehdä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa.

– Toiveena on, että menestys toisi menestystä muillekin. Tarkoituksena on tehdä yhteistyötä, ei kilpailla, Korpi sanoo.

Solid Waterin rekisteröityjä PMT-tuotteita on myyty jo useisiin maihin, muun muassa Venäjälle ja useisiin Euroopan maihin. Yksi tulevaisuuden tavoitteista on, että toiminta nojautuisi 70 prosenttisesti vientiin.

Parhaat käytännöt -finalistiksi pääsemistä Korpi kommentoi vaatimattomasti.

– Toki tulee sellainen olo, että jotakin on tehty oikein, Korpi sanoo.

Valtakunnallisen Parhaat käytännöt 2014 -kilpailun tuomaristo valitsee lokakuun alussa finalistien joukosta kunkin kilpailusarjan voittajan. Tulokset julkistetaan lokakuun 29. päivänä Maaseutugaalassa Lahden Sibeliustalossa.

Lue lisää Parhaat käytännöt -kilpailusta:
http://www.maaseutu.fi/fi/index/hyvatkaytannot.html

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *