Suupohjassa tähtäimessä Geopark

Suupohjassa Lauhanvuoren-Hämeenkankaan luontomatkailualueelle haetaan vuoden 2018 loppuun mennessä UNESCON Geopark-statusta alueen profiilin nostamiseksi. Lisäksi vuoden 2018 aikana Leader Suupohjan alueella tehtiin retkiä lähiluontokohteisiin, Kauhajoki Seura pystytti Kaikki kotona -näyttelyn ja Klumpulan puu- ja rakennustyö sai investointitukea. Tarkemmin vuodesta 2018 Suupohjassa:

Kuvissa ollaan Löytöretkellä marraskuisella Kauhanevalla. Retket ovat keränneet osallistujia kaikenikäisistä luontoliikunnasta kiinnostuneista. Elämyksellisen luontoliikunnan lisäksi retket ovat lisänneet yhteisöllisyyttä.

Kylille II -hankkeen Luonnon ja kulttuurin parhaat palat -teemassa Suupohjan alueella toteutetut Löytöretket alueella sijaitseviin lähiluontokohteisiin yllättivät täysin suosiollaan. Osallistujia retkillä on ollut kymmeniä ja lisäretkiä on suosion takia järjestetty. Retket suuntautuivat Lauhanvuoren kansallispuistoon, Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistoon ja Ikkelänjoen maisemiin. Löytöretkillä oppaana on toiminut Ismo Nousiainen Taikapolku-yrityksestä.

Kuvassa matkailutoimijoiden ja Geopark-hankkeiden vetäjien joukko tutustumassa Suomen tällä hetkellä ainoaa Geoparkiin Rokua Geoparkiin helmikuussa 2018.

Lauhanvuoren-Hämeenkankaan luontomatkailualueelle haetaan vuoden 2018 loppuun mennessä UNESCON Geopark-statusta alueen profiilin nostamiseksi, minkä avulla alueen tunnettuus lisääntyy ja matkailijamäärät saadaan kasvuun. Geopark-statuksen saamisen yhtenä edellytyksenä on se, että alueen matkailupalvelut ovat riittävän laajat sekä helposti että keskitetysti alueelle saapuvien vierailijoiden löydettävissä.

Kehittämishankkeen tavoitteena on ensin kartoittaa toimijat ja seuraavassa vaiheessa sitouttaa ja tiivistää alueen matkailutoimijoiden yhteistyötä, kehittää osaamista, nostaa palveluiden laatutasoa, edistää markkinointia ja viestintää, luoda uusia toimivia ja kiinnostavia matkailutuotteita ja -palveluita, jotta alueen kilpailukyky paranee.

Hankkeella on onnistuttu kokoamaan yhteen alueen toimijoita. Opintoretkillä, koulutuksissa ja verkostoitumisella on edistetty alueen matkailutoimintaa ja matkailualan tulevaisuuden pyrkimyksiä. Hankkeen avulla on saatu herätettyä ihmisten yleistä kiinnostusta Geoparkia ja ennen kaikkea upeita lähiluontokohteita kohtaan.

 

Kuvissa kaksi Alpo Koivumäen teosta sekä ITE-taiteilija itse hankevetäjä Loviisa Kautiaisen kanssa.

Kauhajoki Seura pystytti kehittämishankkeessaan kauhajokisen ITE-taiteilija Alpo Koivumäen pihaan, Alpon Savannille, Kaikki kotona -näyttelyn kesällä 2018. Hankkeen tavoitteena on saada tuotteliaan ja maailmankuulun ITE-taiteilijan kaikki teokset kerrankin samaan paikkaan ihasteltaviksi, ja tätä kautta tuoda näkyvyyttä Alpon Savannille, mikä lisää vierailijoiden määrää. Tässä tavoitteessa on onnistuttu mainiosti ja näyttely saa jatkoa kesällä 2019. Hankkeessa tullaan vielä järjestämään mm. ITE-työpajoja.

Klumpulan puu- ja rakennustyö on saanut Leader Suupohjalta investointitukea tuotantohallin rakentamiseen ja tukkivannesahan hankintaan. Yritys saneeraa perinnerakennuskohteita, joissa hirsien korjaamiseen tai korvaamiseen tarvitaan mittatilaustyönä tehtyjä hirsiä. Investointi mahdollistaa hirsien saamisen rakennuskohteisiin ympärivuotisesti. Yritystuen hakijana tällä alalla toimiva yritys on ainutlaatuinen Leader Suupohjan toiminnassa.

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *