Taas etsitään maaseudun kehittämistyön helmiä

Onko hankkeessasi tehty huikeita oivalluksia tai keksitty uudenlaisia tapoja kehittää maaseutua? Parhaat käytännöt -kilpailu järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin kehittämistyön tuloksia ja esitellä hyväksi havaitut käytännöt muidenkin hyödynnettäviksi.


Kilpailun palkintoina jaettavat, kotimaisesta koivusta valmistetut, Näkijän pallot symboloivat kykyä ennustaa sekä tehdä tulevaisuutta. Kuva: Mika Kanerva, Mavi.

Parhaat käytännöt 2014 -kilpailulla maaseutuverkosto etsii jälleen maaseudun parhaita hankkeita, toimintamalleja, yhteistyön muotoja ja onnistumisia. Kilpailun tarkoituksena on viestiä Suomen maaseudun kehittämisohjelmien puitteissa syntyneistä hyvistä käytännöistä ja levittää niitä. Näin hyviksi havaitut ideat ja toimintamallit siirtyvät eri puolille Suomea.

Omasta oivalluksesta saattaa kehittyä uusia tapoja toimia, jotka ovat hyödyksi myös muualla. Oli kyse sitten liiketoiminnan synnyttämisestä, ympäristön tilan tai palvelujen parantamisesta, on hyvä idea aina arvokkaampi, kun sen laittaa jakoon.

Kilpailu nostaa esiin suomalaista maaseutuyrittäjyyttä ja maaseudun elinvoimaisuuden lisäämistä hankkeiden keinoin. Aiempien kilpailuihin osallistuneiden lukuisat ideat ja innovaatiot osoittavat, että maaseudulta löytyy osaavia, kekseliäitä ja yhteistyökykyisiä toimijoita.

Vuoden 2014 kilpailuun voivat osallistua ehdokkaat, jotka ovat saaneet rahoituspäätöksen Manner-Suomen tai Ahvenanmaan maaseudun kehittämisohjelmasta ohjelmakaudella 2007-2013. Ilmoita hankkeesi mukaan kisaan!

Parhaat käytännöt 2014 kilpailusarjat

  1. Nuoret
  2. Yhteistyö
  3. Ympäristö ja ilmasto
  4. Kulttuuri
  5. Elinkeinot ja yrittäjyys

Kilpailun kulku

Jätä kilpailuehdotuksesi 30.4.2014 mennessä Parhaat käytännöt -tietokantaan osoitteessa www.maaseutu.fi.

Kilpailuehdotukset arvioidaan alueittain toukokuun loppuun mennessä ja alueiden parhaat ehdotukset osallistuvat valtakunnalliseen arviointiin, jossa valitaan kilpailun finalistit.

Kilpailun voittajat julkistetaan 29.10.2014 Lahden Sibeliustalossa järjestettävässä Maaseutugaalassa.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *