Valmista ruokapöytään omat suosikkisi lähiruokamenun herkuista

Leaderin lähiruokamenu hurmasi reilun satapäisen kutsuvierasyleisön, joka kokoontui marraskuun alussa Vanhaan Paukkuun Lapualle juhlimaan Leader-toiminnan 20-vuotista taivalta Etelä-Pohjanmaalla. Tarjoilujen raaka-aineet oli hankittu Leader-rahoituksella toimintaansa kehittäneiltä pientuottajilta. Osa resepteistä on nyt paljastettu, jotta voit poimia niistä omat suosikkisi joulunpyhien tarjoiluihin.


Parempaa kuin Maaseudun Tulevaisuuden satavuotisjuhlassa! Muun muassa näillä sanoilla kuvailtiin lähiruokamenun tarjoiluja. Resepteihin pääset tutustumaan klikkaamalla kuvaa.

Raaka-aineet laadun tae

Menun ideoinnista ja käytännön toteutuksesta vastasivat Sedu Lapuan kokki- ja matkailupuolen opiskelijat. Reseptejä lähdettiin ideoimaan Leader-rahoitusta saaneiden yritysten valikoimista löytyneiden tuotteiden pohjalta.

– Raaka-aineiden tuoreus ja erinomainen laatu olivat olennainen osa menun onnistumista, arvioi kokkiopiskelijoita luotsaava lehtori Maija Ylivinkka.


Katso videolta miten Lähiruokamenu syntyy. Annoksissa käytettyjä tuotteita voi hankkia suoraan tiloilta, Reko-lähiruokarenkaiden kautta tai esimerkiksi Seinäjoen Anttilan alakerran pop up -myymälästä.

Uhoojat palkittiin

Hyvän ruoan lisäksi juhlassa nautittiin monipuolisesta ohjelmasta sekä jaettiin kolme Uhooja-palkintoa. Uhoojat ovat toimineet periksiantamattomasti eteläpohjalaisen maaseudun hyväksi sekä uhonneet positiivisesti Leader-toiminnan puolesta.

Tänä 20-vuotisjuhlavuonna palkinnon saivat Mavin maaseudun kehittämisosaston johtaja Antti-Jussi Oikarinen, Etelä-Pohjanmaan maakuntajohtaja Asko Peltola sekä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maaseutuyksikön päällikkö Ritva Rintapukka.

Maakuntajohtaja Asko Peltola piti kiitospuheen palkittujen puolesta. Peltolalle on tuttua myös maaseudun kehittämisen ruohonjuuritaso, sillä hän on ollut aikoinaan perustamassa Aisaparia ja vaikuttanut sen hallituksessa puheenjohtajana.

Illan aikana esiteltiin myös paikallisista kirjastoista löytyvä Uhoomatta parhaat -juhlateos, kesällä Leader-toiminnan kunniaksi kuvattu Matka halki jokilavean -lyhytelokuva sekä maakunnassa ensi vuonna kiertävä Leader 20-vuotisjuhlanäyttely.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *