Viesti virtaa Suupohjassa

Suupohjassa uudistetaan seutuviestintää. Viimeisimpänä uudistuksena toteutettiin yhteinen seutuportaali, joka kattaa Isojoen, Kauhajoen, Karijoen, Kurikan ja Teuvan alueet. Sivustosta haluttiin viestintäkanava, jota alueen asukkaat, yritykset ja yhdistykset käyttävät ja päivittävät itse. Tavoitteena on, että siitä muodostuu koko seudun ihmisten yhteinen kohtaamispaikka.


Suupohjan uusi seutuportaali on juuri avattu osoitteessa www.suupohja.fi.

– Uusien verkkosivujen haluttiin tukevan aitoa yhteisöllisyyttä. Sivuston aiheita ovat asuminen, työ ja koulutus, yritykset, tapahtumat ja harrastukset sekä matkailu. Sivustolla on myös alueen asioista kirjoittavaia bloggaajia. Sosiaalisen median kanavista käytössä  ovat Facebook, Twitter ja Instagram, kertoo seututiedottaja Sirkku Ylikoski.

Suupohja.fi:n sivustopohjassa artikkelit ja sosiaalinen media tukevat toisiaan. Paikallinen yhdistys voi esimerkiksi lisätä tulevan tapahtumansa tapahtumakalenteriin, julkaista siitä ennakkojutun kuvineen sivustolle saamillaan tunnuksilla ja lisätä tapahtuman aikana Instagram-kuvia tapahtumasta hashtagilla #suupohjatapahtumat, jolloin kuvat näkyvät suupohja.fi:n tapahtumat ja harrastukset –välilehdellä:

http://suupohja.fi/tapahtumat-ja-harrastukset/

Aidosti yhteistä viestintää

Yhteisöllisyys on vielä uusinta uutta seutumarkkinoinnissa ja -viestinnässä, jossa tavanomaisempaa on keskittyä pelkkään yksisuuntaiseen informaatioon. Kun alueen asukkaiden, yritysten ja yhdistysten oma panos jää vähäiseksi on vaarana, että myös kiinnostus jää pieneksi.

– Ennen kuin ryhdyimme tekemään Suupohjan sivuja, kävimme läpi monien eri alueiden verkkosivuja ja totesimme, että yhteisöllisyyden tukeminen seutumarkkinoinnissa ja -viestinnässä on vielä harvinaista. Itse asiassa emme onnistuneet löytämään ainuttakaan sivustoa, jonka perusidea olisi ollut sama kuin nyt toteutetuilla Suupohjan sivuilla.

Mukaan haluttiin oikeita tarinoita alueen ihmisistä ja toiminnasta. Näin ollen haluttiin myös tapahtumakalenteri ja matkailunäkökulma.

– Matkailussa kyse ei ole vain muualta tulevien houkuttelusta, vaan ennen muuta tavoitteena on kertoa alueella asuville ihmisille alueen toiminnasta, tapahtumista ja mahdollisuuksista, Ylikoski lisää.

Verkostoitumista ja koulutusta

Viesti virtaa Suupohjassa -hankkeen tavoitteena on uudistaa ja kehittää Suupohjan alueen seutuviestintää ja luoda sille uusi yhteisöllinen toimintamalli.  Hankkeen aikana alueen toimijoiden viestintäosaamista on parannettu koulutuksien ja kurssien avulla. Samalla on kokeiltu viestintään liittyviä uusia digitaalisia ratkaisuja ja toimintatapoja ja pyritty parantamaan seudun tunnettuutta ja imagoa.

Elokuun lopulla Suupohjan alueen kuntia kiersivät tunnetut nuorisobloggaajat.

– Tavoiteena oli bloggaajien ja sosiaalisen median avulla lisätä seutukunnan nuorten paikallistuntemusta ja saada nuoret näkemään innoittavan esimerkin kautta, kuinka jännittäviä vierailukohteita löytyy myös kotiseudulta, kertoo Ylikoski.

Tutustu Suupohjan uuteen seutuportaaliin osoitteessa www.suupohja.fi

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *