Viisikymmentä eteläpohjalaista kylää avaa ovensa lauantaina 10.6.

Kylät kutsuvat kaikki liikkeelle ja tutustumaan kylien elämään, tapahtumiin ja tempauksiin lauantaina 10.6. Satavuotiaan Suomen kunniaksi rysäytetään entistä näkyvämmin – koko maassa kohteita on liki 700. Monipuolinen ohjelmatarjonta takaa sen, että mielekästä tekemistä löytyy jokaiselle.


Tapahtumia järjestetään niin pienissä kuin isoissakin kylissä.

Esimerkiksi Järviseudulla pääsee tutustumaan alueen tiloihin ja eläimiin, maistelemaan herkullista lähiruokaa sekä osallistumaan villivihanneskävelylle. Alavuden Hakojärvellä vietetään harrastepaikkojen avajaisia puuhapäivän merkeissä, Seinäjoen Kihniänkylässä kisataan traktorinrenkaanpyörityksessä ja Kurikan Luovankylällä esittäytyvät komeiksi laitetut autot, traktorit ja moottoripyörät.

Kaikki kohteet löytyvät kartalta osoitteesta avoimetkylat.fi. Tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset ja yhdistykset. Päivän organisoi alueella Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmät yhdessä Suomen Kylätoiminta ry:n kanssa.

– Kylillä on tahtoa ja kykyä kehittyä sekä ponnistella kohti parempaa tulevaisuutta. Tämä ei ole aivan vähäpätöinen juttu koko maankaan kehittämisen kannalta, sillä kesäisin kylillä asustelee yli puolet suomalaisista – ja talvisinkin lähes puolet, kertoo Suomen Kylätoiminta ry:n hallituksen puheenjohtaja Petri Rinne.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *