Yhteisöteos syntyy yksilöistä

Aisaparin Tännekki tairetta -hanke toteuttaa yhteistyökumppaneineen syyskuussa yhteisötaidefestivaalin. Yksi tapahtumaan toteutettavista taideteoksista tehdään Vaahteramäen Eemelin tapaan kokoamalla puisten hahmojen yhteisö, jossa jokaisella on tarina.


Hankevetäjät osallistuivat yhteisötaidetyöpajaan toukokuussa Lapualla.

Hahmoja rakennetaan satoja kappaleita työpajoissa ja kesätapahtumissa ympäri Aisaparin aluetta. Hanketta hallinnoi Kuntayhtymä Kaksineuvoinen ja hankevetäjänä on Kai-Eerik Känsälä. Hän vie taidetyöpajan kuntayhtymän palvelupisteisiin ja Aisaparin HINKU-kylähanke ja Kotopesä-hanke vievät pajan koko Aisaparin alueen kylä- ja kesätapahtumiin.

Tavoitteena näkyväksi tekeminen

Yhteisöteoksessa ihmiset ovat osana teosta ja itse tekijöinä. Tärkeä ihminen voi olla oma äiti, ystävä, puoliso, pomo, maailman paras posteljooni, meidän kylän paras leipuri tai timpuri, opettaja, esikuva – kuka tahansa ihminen, joka on jättänyt jäljen ihmisen elämään.

Yhteinen taideteos näyttää todeksi, kuinka yhteisö syntyy yksilöistä, ja kuinka jokainen voi tehdä toisensa näkyviksi. Hahmojen lisäksi jokaisesta henkilöstä tallennetaan tarina: miksi hahmon tekijä on valinnut tämän henkilön ja miten hän on vaikuttanut elämään. Tarinat ja hahmot tulevat näkyville yhteisötaidefestivaaleille syyskuussa ja lisäksi ne tallennetaan kaikkien nähtäville hankkeen omille verkkosivuille.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *