Ympäristöopas neuvoo tekoihin

Luonto ja luonnonvarat tuottavat meille niin hengitysilman, ravinnon kuin viihtyisän ympäristön, jossa liikkumalla ruumis vahvistuu ja mieli lepää. Ihmisen toiminta vaikuttaa kuitenkin luontoon voimakkaasti, ja siitä on myös huolehdittava. Suojelu on yksi tapa, mutta omassa arjessa jokainen voi tehdä pieniä ja isompiakin tekoja.


Luonnon monimuotoisuudesta huolehtimiseen neuvoo Aisaparin julkaisema Yhteinen ympäristö -opas.

Yhteinen ympäristö ja kestävä kehitys teoiksi -hankkeen julkaisema opas esittelee tapoja huolehtia lähiluonnosta maaseudulla. Osa on sellaisia, joihin viljelijät tai yhdistykset voivat saada tukea Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Osa on taas sellaisia, joita jokainen voi tehdä omassa puutarhassaan tai pihallaan. Välillisesti luonnon monimuotoisuutta voi edestää myös esimerkiksi siirtymällä uusiutuviin energiamuotoihin. Sähkön pientuotanto on nousussa, ja lämmön tuotantoon varsinkin puulla meillä on maaseudulla jo totuttu. Seuraavaksi otetaan haltuun tuuli, aurinko ja biokaasu. Erityisesti biokaasun tuotannolla on paikallisesti positiivisia ympäristövaikutuksia.

Hankkeen merkeissä järjestetään myöskin tilaisuuksia. Luonnon monimuotoisuuden ja virkistyskäytön merkitystä nostettiin esille Alajärvellä järjestetyssä “Puhutaanko patikoinnista!” -tilaisuudesssa ja luvassa on myöskin luontoiltoja.

Pidetään yhdessä huolta ympäristöstämme! Se on perusta monien meidän elinkeinoillemme, ja jokaiselle meistä tavalla tai toisella voiman ja elämänilon lähde.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *